Lucka 6: Sprid det positiva - var förändringen du själv vill se

06.12.2018 kl. 23:00

 

Glad självständighetsdag allihopa! Jag blev inspirerad att skriva den här rubriken idag då jag tänkte på självständighetsbalens miljötema i år. Presidenten hade kunnat välja vilket tema som helst (nästan), men valde nu ett miljötema, vilket både ligger i tiden och också gör ju att just dessa tankar lyfts fram mycket mera, vilket absolut behövs.

På samma sätt så tycker jag det är viktigt att vi alla sprider det positiva, att vi själv agerar förändringen ifall vi tycker att någonting utvecklas för långsamt.

Jag brukar ofta handla på loppis och nämner gärna att mina fina klänningar eller andra kläder är från loppis, för att öka intresset för loppis hos mina bekanta. Jag brukar skratta och försöka sprida glädje och förståelse och acceptans bland människor, för jag upplever att världen känns lite bättre då, plus att människorna runtom mig brukar bli lite mer ödmjuka. Jag skriver här om miljö och hållbarhet och hoppas att mer och mer människor förstår att livet kan vara full med njutning även om man försöker leva mera miljövänligt. Det finns så mycket att få utan att behöva förslora så mycket.

Så jag hoppas att vi på denna dag fortsätter att göra som man gjorde och har gjort i över 100 år här i Finland. Bygga upp landet att bli ett av de lyckligaste, säkraste, bästa landet i världen. 

Låt oss även bygga upp vår kära Finland att tillsammans med Norden blir föregångsländer i kampen mot klimatförändringen, genom positiva förändringar och hållbara lösningar.

Och ser du en möjlighet till en förändring, men märker att ingen annan börjat med denna förändring ännu, var stark! Be the change! Förminska inte din egen förmåga att påverka andra och påverka vårt samhälle till det bättre!

Att själv vara med i startskottet för en förändring brukar ge mycket glädje och energi i livet. Framförallt upplever man det ofta väldigt meningsfullt. <3

Hoppas ni alla haft en bra självständighetsdag!

 

 

Det här var lucka 6 i årets julkalender som har temat: 24 tips på ett enklare, hållbarare och mer meningsfullt liv. Hoppas du finner glädje i det här inlägget och de kommande! <3

 

Bonus: Julkalender 2016 - Vad påverkar klimatet mest - Och hur kan man minska sin påverkan?

 

 

 

 

 

Jasmine Nedergård / 24 år / Politices kandidat i nationalekonomi vid Åbo Akademi / Frilansande journalist / Global medborgare

 

Välkommen till min samhällsblogg!

 

Kunskap är makt & tillsammans är vi starka!  Vi kan påverka andra människor och miljön runtom oss vid varje val vi gör i vardagen!

Här vill jag göra skillnad genom att lyfta upp ämnen som intresserar mig inom välmående, ekonomi, livsstil och miljön. Jag förespråkar även väldigt mycket naturlig mat utan socker och kolhydrater och följer själv en lchf-livsstil med mycket vegetariska element.

Trevlig läsning!

40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017

 

Alla bilder är tagna av mig eller är CC om inget annat anges :)
 
"We cannot become what we need to be, by remaining what we are." - Max de Pree
 
Vill du kontakta mig? Gör det via min e-mail: jasmine.nedergard(at)gmail.com
 
 
Böcker jag läst/rekommenderar:
"This change everything" - Naomi Klein
"Prosperity without growth" - Tim Jackson
"Lingon och läppstift - Hur jag gjorde mig av med onödiga kemikalier och tillsatsämnen" - Noora Shingler
"Det sötaste vi har" - Ann Fernholm
 
Dokumentärer jag sett/rekommenderar:
"The true cost" - Sanningen om klädindustrin.
"Fed up" - Sanningen om sockret.
"Cereal Killers" - Om socker, fett, kolesterol och motion.
"Before the Flood" - Om klimatuppvärmningen och människans påverkan.
"Carbloaded - Dödssugen på att äta" - Om dagens överviktiga samhälle och vad vi borde göra åt det.
"The Human Experiment" - Om kemikalieindustrin och kemikaliernas mörka skugga i våra liv.
"Terra" - Om oss, våra liv, mänskligheten, naturen och framtiden.
"Sockerfilmen" - Om socker. Jättebra!
"Sustainable" - Om vår föda och hur den ska vara hållbar generation efter generation.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

December 2018

Lucka 20: Hur mycket kostar det?Lucka 19: Vi måste göra mer! - eller borde vi göra mindre?Lucka 18: Låt det återvunna bli din bästa vänEn fyrfaldig lucka: lucka 14, 15, 16 & 17 i ett - om att leva i nuet och mycket till!Lucka 13: Att ge av sin tid är både meningsfullt och värdefulltLucka 12: Tonerna som finns där för dig - genom hela livetLucka 11: Ta hand om dig och det du ägerLucka 10: Tänk stort även om det lilla - då är du aldrig ensamLucka 9: Den magiska naturenLucka 8: Kärlek åt oss själva!Lucka 7: Det som inte går att köpas - men ändå är det meningsfullaste och dyrbaraste vi harLucka 6: Sprid det positiva - var förändringen du själv vill seLucka 5: Det bästa sätten att minska sin klimatångest och allmänna miljö- och samhällsångest - och samtidigt stressa mindreLucka 4: Hållbara rutinerLucka 3: På vintern blir jag - på sommaren är jagLucka 2: Om att lyfta röster som inte hörs - och hitta en mening i sitt livLucka 1: Om du måste välja - välj ett leendeÅrets julkalender: 24 tips på ett enklare, hållbarare och mer meningsfullt liv

Oktober 2018

Jag är inte ensam mera - jag är en del av en stor omställning!När resan är måletChecklista för att inte köpa onödiga saker – både åt dig själv och andraVi sa jaVad behöver jag egentligen i livet?

September 2018

Sluta följa mig på instagram!Livet är så mycket mer än att bara skaffa barn - eller?När jag upptäckte att jag blivit introvert

Augusti 2018

Just for when och just in case - skillnaden mellan en glasburk och en glasburkAtt konsumera mera eller mindre när jordens resurser tar slut

Juli 2018

Att fixa kroppen – om kroppspositivism och hjärnspökenAtt handla nya saker – och ändå vara tillfreds med sig själv och sina värderingarVar ska jag slänga det här?

Juni 2018

Två hållbara världar - En i staden och en på landsbygdenFunderar vi faktiskt tillräckligt mycket på vad vi vill göra i våra liv?Till dödens rosenträdgård måste vi alla vandra ensammaCirkulär ekonomi i vardagen

Maj 2018

Minimalism vs maximalismTänk att en liten hund kunde fylla mitt liv med så mycket meningVi göder normerna varje dag – nu är det dags att bryta dem!

April 2018

"I de små byarna på landet mår människorna bra"Vilka kläder har jag använt i vinter? – En blygsam resa mot en mindre garedrob