Vi sa ja

05.10.2018 kl. 14:12

Den 31.12.2012 förlovade vi oss. Våren efter det tog vi fina förlovningsbilder i Korsnäs med fina Piisa som fotograf. Men det börjar nog vara ett bra tag sedan dess. Nästa 6 år. Hjälp! Både jag och Peter har bytt glasögon några varv, bytt klocka, frisyr etc. Men ringarna är kvar i alla fall. Och kärleken också. <3

 

När jag var liten ville jag bli en prinsessa. Jag älskade rosa och mindes hur fin jag kände mig i några av mina prinsessklänningar som jag fick ha när det var bröllop och andra stora händelser. Om jag inte misstar mig så ville jag säkert också ha ett stort fint prinsessbröllop när jag blev stor. Och helst förstås gifta mig med Ken, eftersom jag förstås var Barbie.

Sedan kom vuxenlivet och ett par förlovningsringar på rea för studerande framför våra ögon. Ett riktigt kap tyckte vi. Vi ska ju ändå leva våra liv tillsammans såklart.

Några månader om inte år senare förstod jag att det här med att mannen går ner på knä och frågar om man vill gifta sig med honom, det borde ju ha skett där redan i förlovningsstadiet. Men det har vi ju redan gått förbi. Ringarna är på fingret och inte talade vi egentligen då alls om bröllop. Jag minns inte ens om vi frågade varandra om vi vill gifta oss med varandra. Vi ville ju vara tillsammans, så då förlovade vi oss helt enkelt.

 

Men nu är dagen kommen. Nu har vi faktiskt bestämt oss att det är dags för bröllop!

 

Jag menar, att gifta sig, det handlar ju faktiskt om ett väldigt stort och gemensamt beslut. Och i det här hushållet har stora frågor diskuterats ända sedan förhållandet fick sin början. Jag, som den stora känsliga tänkaren jag är, har nog dragit upp varenda minsta fundering och öppnat Pandoras ask flera gånger än jag vill erkänna.

Så då känns det ganska skönt att mellan varven vara lite praktisk. Hur ser ekonomin ut? Hur känner vi oss i livet just nu? Känns det rätt för oss båda? Så gjorde vi vid förlovningen, lika bra att fortsätta med ett fungerande koncept (lite mer tankeverksamhet är det nog ändå bakom det här beslutet än det förra).

Samtidigt sörjer jag lite. Det är så ingrott i ens huvud, ifall man är tillsammans med någon, att man kanske plötsligt en dag möter sin partner, på knä, som frågar de där orden som betyder så mycket. Inte hade jag byggt upp några förväntningar i mitt huvud egentligen, men samtidigt har jag sett och hört hur fint den här stunden varit för många förhållanden.

Blev mitt liv utan den här fina stunden?

Men vänta här nu lite Jasmine. Fina stunder får du ju uppleva varje dag. När vi skrattar åt Nemis konstiga läten, myser i soffan framför tv:n och äter god middag. När vi åker hem och hälsar på våra släktingar och sedan får somna tätt intill varandra. När vi funderar på vår framtid och konstaterar att vi egentligen tycker ganska likadant.

Och sen, när vi ger varandra en kram, säger att vi älskar varandra och berättar hur mycket mening den andra ger i ens liv. Det är ju otroligt fina stunder, som man kan ha hur många som helst också efter att man har gift sig.

Så vem bryr sig egentligen att det inte var jag som sade "ja" och du som frågade. Istället var det ju vi. Vi som sa "ja" till varandra.

Och det är det viktigaste. <3

 

 

Och nej, vi har inte skickat inbjudningar ännu, haha.
Kommentarer (1)
Så fint skrivet! Jag firade själv till min blivande (nästa sommar, hjälp!) man på en resa, utan att destu mer tänka på saken före för att jag helt enkelt redan väntat flera år. Jag kände att vi lika väl kan vara förlovade för det finns liksom ingen annan för mig. Så jag "blev också utan" den här stunden och visst sörjer jag ibland att jag inte orkade vänta, men sen igen, precis som du säger, det är de små stunderna som betyder mest. Som att veta att han snart kommer hem och att jag får somna bredvid honom.
Fanny05.10.18 kl. 20:39
Tack för din fina kommentar! <3 Hoppas ni har ett minnesrikt bröllop också nästa år!! ^_^
08.10.18 14:52

 

 

Jasmine Nedergård / 24 år / Politices kandidat i nationalekonomi vid Åbo Akademi / Frilansande journalist / Global medborgare

 

Välkommen till min samhällsblogg!

 

Kunskap är makt & tillsammans är vi starka!  Vi kan påverka andra människor och miljön runtom oss vid varje val vi gör i vardagen!

Här vill jag göra skillnad genom att lyfta upp ämnen som intresserar mig inom välmående, ekonomi, livsstil och miljön. Jag förespråkar även väldigt mycket naturlig mat utan socker och kolhydrater och följer själv en lchf-livsstil med mycket vegetariska element.

Trevlig läsning!

40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017

 

Alla bilder är tagna av mig eller är CC om inget annat anges :)
 
"We cannot become what we need to be, by remaining what we are." - Max de Pree
 
Vill du kontakta mig? Gör det via min e-mail: jasmine.nedergard(at)gmail.com
 
 
Böcker jag läst/rekommenderar:
"This change everything" - Naomi Klein
"Prosperity without growth" - Tim Jackson
"Lingon och läppstift - Hur jag gjorde mig av med onödiga kemikalier och tillsatsämnen" - Noora Shingler
"Det sötaste vi har" - Ann Fernholm
 
Dokumentärer jag sett/rekommenderar:
"The true cost" - Sanningen om klädindustrin.
"Fed up" - Sanningen om sockret.
"Cereal Killers" - Om socker, fett, kolesterol och motion.
"Before the Flood" - Om klimatuppvärmningen och människans påverkan.
"Carbloaded - Dödssugen på att äta" - Om dagens överviktiga samhälle och vad vi borde göra åt det.
"The Human Experiment" - Om kemikalieindustrin och kemikaliernas mörka skugga i våra liv.
"Terra" - Om oss, våra liv, mänskligheten, naturen och framtiden.
"Sockerfilmen" - Om socker. Jättebra!
"Sustainable" - Om vår föda och hur den ska vara hållbar generation efter generation.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

December 2018

Lucka 20: Hur mycket kostar det?Lucka 19: Vi måste göra mer! - eller borde vi göra mindre?Lucka 18: Låt det återvunna bli din bästa vänEn fyrfaldig lucka: lucka 14, 15, 16 & 17 i ett - om att leva i nuet och mycket till!Lucka 13: Att ge av sin tid är både meningsfullt och värdefulltLucka 12: Tonerna som finns där för dig - genom hela livetLucka 11: Ta hand om dig och det du ägerLucka 10: Tänk stort även om det lilla - då är du aldrig ensamLucka 9: Den magiska naturenLucka 8: Kärlek åt oss själva!Lucka 7: Det som inte går att köpas - men ändå är det meningsfullaste och dyrbaraste vi harLucka 6: Sprid det positiva - var förändringen du själv vill seLucka 5: Det bästa sätten att minska sin klimatångest och allmänna miljö- och samhällsångest - och samtidigt stressa mindreLucka 4: Hållbara rutinerLucka 3: På vintern blir jag - på sommaren är jagLucka 2: Om att lyfta röster som inte hörs - och hitta en mening i sitt livLucka 1: Om du måste välja - välj ett leendeÅrets julkalender: 24 tips på ett enklare, hållbarare och mer meningsfullt liv

Oktober 2018

Jag är inte ensam mera - jag är en del av en stor omställning!När resan är måletChecklista för att inte köpa onödiga saker – både åt dig själv och andraVi sa jaVad behöver jag egentligen i livet?

September 2018

Sluta följa mig på instagram!Livet är så mycket mer än att bara skaffa barn - eller?När jag upptäckte att jag blivit introvert

Augusti 2018

Just for when och just in case - skillnaden mellan en glasburk och en glasburkAtt konsumera mera eller mindre när jordens resurser tar slut

Juli 2018

Att fixa kroppen – om kroppspositivism och hjärnspökenAtt handla nya saker – och ändå vara tillfreds med sig själv och sina värderingarVar ska jag slänga det här?

Juni 2018

Två hållbara världar - En i staden och en på landsbygdenFunderar vi faktiskt tillräckligt mycket på vad vi vill göra i våra liv?Till dödens rosenträdgård måste vi alla vandra ensammaCirkulär ekonomi i vardagen

Maj 2018

Minimalism vs maximalismTänk att en liten hund kunde fylla mitt liv med så mycket meningVi göder normerna varje dag – nu är det dags att bryta dem!

April 2018

"I de små byarna på landet mår människorna bra"Vilka kläder har jag använt i vinter? – En blygsam resa mot en mindre garedrob