BLOGGSERIE: Generation Y - DEL 2: "Vad vi kan lära oss av Bernie Sanders anhängare"

10.03.2016 kl. 02:33

 

USA presidentkampanjer pågår ju för fullt och följer man med mainstream-media så ser man mycket av det ytliga, vilken kandidat som säger vad, vilken kanditat som vinner med hur många procent i  en viss delstat och man kan följa med opinioner hit och dit. Jag tycker själv det är ganska intressant att följa med hela den här grejen, även om jag blir upprörd gång på gång att en person som Trump faktiskt existerar i årets presidentval...suck.

Jag tror själv väldigt starkt på Bernie Sanders och hoppas innerligt att han blir USA:s nya president. Bernie lockar speciellt yngre människor eftersom han inte vill ta emot pengar av industrin för att finansiera sin kampanj och istället litat sig på donationer av vanligt folk och för att han av många anses som en väldigt ärlig person som säger mycket av vad många i vår generation anser och tycker. Han har faktiskt också slagit rekord i mest insamlade pengar någonsin i en presidentkampanj (hittills) från privatpersoner (sådanna som du och jag), vilket visar på någonting stort.

På reddit (ett slags användarcentrerat nyhetforum) så finns det ett subreddit som heter /SandersForPresident (LÄNK), som är ett väldigt intressant ställe som utomstående att kika in på, eftersom där sker saker som jag tror kommer att få den här presidentkampanjen att gå till historien och som jag tror är en av de stora orsakerna att Bernie också utan stora donationer av privata storföretag och liknande finansieringar ändå samlar på sig så många anhängare.

De människor som hänger på Reddit är till största delen unga personer och det är också vad man vågar gissa på Sanders subreddit. Går man in dit och tittar så möts man av en enorm stor aktivitet och rörelse, troligtvis en av de största aktiviteterna jag har sett för någonting hittills i mitt liv. Det finns ett enormt stöd och ett enormt uppvaknande av unga som gamla, som tillsammans gör allt för att uppnå sitt mål, att få mer och mer folk att rösta på Bernie. De sysslar med "facebanking", "phonebanking" och alla möjliga andra medel för att nå ut till så många som möjligt. Och det verkar fungera. Folk uppdaterar ständigt nya opinionssiffror, nya inspirerande historier om hur de fått inbitna republikanska släktingar att för första gången i deras liv rösta på en demokrat och uppmuntrar hela tiden alla sina anhängare att inte ge upp, att kämpa för den rättvisa de tror att Bernie kan åstadkomma.

Den här gräsrotsrörelsen som Sanders har startat med sin presidentkampanj visar hur mycket vi som människor kan åstadkomma om vi arbetar tillsammans för ett gemensamt mål. Och speciellt vår generation, Generation Y, vet hur man når ut till mycket folk och tillsammans kan vi också få våra röster hörda. Vår generation tar lätt reda på fakta om saker och ting. Vi är väldigt kritiska mot falsk information och mycket reklam som vi ser så biter inte på oss mera, eftersom vi vet vad det är, falsk marknadsföring som bara försöker få oss att blint tro på någonting som inte stämmer.

Vi vet vad vi vill, men vi måste också våga tillsammans kämpa för det! Våld är aldrig en lösning, utan ett aktivt ställningstagande och engagemang kan skapa under.

Som sagt, jag uppmuntrar alla att gå in på /r/SandersForPresident/ bara för att inspireras av all den kraft och förmåga människor kan åstadkomma tillsammans. Jag tror att den här gräsrotsrörelsen har startat en ny slags aktivism som vi kommer att få se mer av i framtiden. Jag vill också med det här inlägget uppmuntra oss i Generation Y att fundera på vad vi anser är viktigt idag, vad vi vill kämpa för.

Jag vill själv kämpa för ett rättvist, jämställt och hållbart samhälle, som värnar om både människans välmående och naturens välmående.

 

...Vad vill du kämpa för?

 

 

 

Det här är min nystartade serie om Generation Y, vår generation, som alltså sträcker sig från åldrarna 18 till 35. Min poäng med serien är att få andra i min generation att känna sig mindre ensamma, och människor från andra generationer att förstå att vår generation nog är allt annat än lata och självupptagna. Och såklart ta upp ämnen som handlar om vår kära generation. 

Häng med!

 

Här kan du läsa del 1: LÄNK

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
roligt, skrev just själv en text med en dystopisk slutsats om att det börjar verkar klasskrig igen banne mig, så läser jag din mer optimistiska text. demokraternas problem har varit att de verkar lite high-brow för att de är bildade mänskor, medan republikanerna bisarrt nog ju tilltalar många gräsrötter (också för att de är rasistiska, vilket persuna ju har visat att går bra hem hos de breda lagren). tänk om sanders vinner.
den elaka b.10.03.16 kl. 14:21
Jag hoppas jätte innerligt att han gör det, men även om han inte gör det så hoppas jag ännu mer att den rörelse som han startat lever vidare och hjälper till att skapa någonting nytt. :)
15.03.16 01:10

 

 

Jasmine Nedergård / 23 år / Politices kandidat i nationalekonomi vid Åbo Akademi / Global medborgare

 

Välkommen till min samhällsblogg!

 

Kunskap är makt & tillsammans är vi starka!  Vi kan påverka andra människor och miljön runtom oss vid varje val vi gör i vardagen!

Här vill jag göra skillnad genom att lyfta upp ämnen som intresserar mig inom välmående, ekonomi, livsstil och miljön. Jag förespråkar även väldigt mycket naturlig mat utan socker och kolhydrater och följer själv en lchf-livsstil med mycket vegetariska element.

Trevlig läsning!

40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017

 

Alla bilder är tagna av mig eller är CC om inget annat anges :)
 
"We cannot become what we need to be, by remaining what we are." - Max de Pree
 
Vill du kontakta mig? Gör det via min e-mail: jasmine.nedergard(at)gmail.com
 
 
Böcker jag läst/rekommenderar:
"This change everything" - Naomi Klein
"Prosperity without growth" - Tim Jackson
"Lingon och läppstift - Hur jag gjorde mig av med onödiga kemikalier och tillsatsämnen" - Noora Shingler
"Det sötaste vi har" - Ann Fernholm
 
Dokumentärer jag sett/rekommenderar:
"The true cost" - Sanningen om klädindustrin.
"Fed up" - Sanningen om sockret.
"Cereal Killers" - Om socker, fett, kolesterol och motion.
"Before the Flood" - Om klimatuppvärmningen och människans påverkan.
"Carbloaded - Dödssugen på att äta" - Om dagens överviktiga samhälle och vad vi borde göra åt det.
"The Human Experiment" - Om kemikalieindustrin och kemikaliernas mörka skugga i våra liv.
"Terra" - Om oss, våra liv, mänskligheten, naturen och framtiden.
"Sockerfilmen" - Om socker. Jättebra!
"Sustainable" - Om vår föda och hur den ska vara hållbar generation efter generation.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

Oktober 2018

Jag är inte ensam mera - jag är en del av en stor omställning!När resan är måletChecklista för att inte köpa onödiga saker – både åt dig själv och andraVi sa jaVad behöver jag egentligen i livet?

September 2018

Sluta följa mig på instagram!Livet är så mycket mer än att bara skaffa barn - eller?När jag upptäckte att jag blivit introvert

Augusti 2018

Just for when och just in case - skillnaden mellan en glasburk och en glasburkAtt konsumera mera eller mindre när jordens resurser tar slut

Juli 2018

Att fixa kroppen – om kroppspositivism och hjärnspökenAtt handla nya saker – och ändå vara tillfreds med sig själv och sina värderingarVar ska jag slänga det här?

Juni 2018

Två hållbara världar - En i staden och en på landsbygdenFunderar vi faktiskt tillräckligt mycket på vad vi vill göra i våra liv?Till dödens rosenträdgård måste vi alla vandra ensammaCirkulär ekonomi i vardagen

Maj 2018

Minimalism vs maximalismTänk att en liten hund kunde fylla mitt liv med så mycket meningVi göder normerna varje dag – nu är det dags att bryta dem!

April 2018

"I de små byarna på landet mår människorna bra"Vilka kläder har jag använt i vinter? – En blygsam resa mot en mindre garedrob

Mars 2018

Kläd- och köpstopp 2017 - Hur gick det?Utvecklingen av flygtrafiken är skamlig och alternativen borde förbättras6 frågor och svar om klimatångestTitta in i min första bullet journal!

Februari 2018

Så mycket ljud – Mina insikter av att lyssna på poddar utomhus

Januari 2018

Tips: 4 bästa miljö- och samhällspoddarna!Mitt Gröna Samhälles årsresumé 2017 del 3Mitt Gröna Samhälles årsresumé 2017 del 2Mitt Gröna Samhälles årsresumé 2017 del 1

December 2017

Gott Nytt År!Min gröna samhällsanalys: 2017 var året då vi började bry oss - på riktigt!Den stressfria julhelgenTips för att fira en cirkulär julVad vill jag minnas från julen 2017?Skippa plastigt fleecetyg!

November 2017

Be the change #dammenbristerNär blir det för extremt?Jag mår bra nu